GO! middenschool De Handelsschool

GO! middenschool De Handelsschool

Wij maken van jou een professional met persoonlijkheid waarbij je talent wordt (h)erkend!

Directeur Pic Marie-Christine Fiers
Naam: GO! middenschool De Handelsschool
Adres: Keizersplein 19 - 9300 Aalst
Telefoon: 053 72 91 01
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Smart School: login personeel
Social media:

INFO

Onze school heet niet toevallig De Handelsschool. Met ons ruime aanbod aan economische, toeristische en beroepsgerichte opleidingen, willen wij ons steeds sterker profileren als een moderne én toekomstgerichte school die inspeelt op de noden van de geglobaliseerde en gedigitaliseerde maatschappij. Wij maken van de kennis van vreemde talen een prioriteit en investeren continu in het updaten van onze infrastructuur. Zo beschikt De Handelsschool onder andere over een uitgebreid computernetwerk, zijn de meeste klaslokalen uitgerust met smartboard en laptop, kunnen leerkrachten tot 30 laptops reserveren om te gebruiken tijdens hun lessen, is er een open leercentrum voor de leerlingen en is wifi overal op de campus gratis beschikbaar.

Kiezen voor De Handelsschool is kiezen voor je toekomst. Deze keuze maak je met je hart en met je verstand. Het opleiden van professionals met persoonlijkheid is onze kerntaak. We hechten als school uiteraard veel waarde aan onze kennisoverdragende en opvoedende rol. We zien dat echter veel ruimer dan het lesgeven binnen de vier muren van een klaslokaal. Via creatieve projecten zoals de mini-onderneming, onze leerwinkel ’t Cannasjerken, Taalondersteunende Projecten (TOP), Extra Muros activiteiten (EMA’s), Geïntegreerde Werkperiodes (GWP), bedrijfsbezoeken, gidsbeurten, Toerisme in Actie (TIA), onthaalopdrachten in samenwerking met lokale verenigingen en bedrijven, de geïntegreerde proef (GIP) en stages vloeien theorie en praktijk samen en kan je als leerling je talenten maximaal ontplooien. Je werkt op die manier samen met een gemotiveerd en deskundig schoolteam aan een stevig fundament waarop je je professionele carrière kan bouwen. Of je nu kiest voor hogere studies of je je meteen begeeft op de arbeidsmarkt, De Handelsschool helpt je bij het realiseren van je toekomstdromen.

Daarnaast streven wij ernaar om jou als leerling een veilige omgeving aan te bieden. Een omgeving waar je, ongeacht je schoolverleden, thuissituatie, geloofsovertuiging, nationaliteit jezelf kan zijn en waar je je goed voelt. Het hele schoolteam engageert zich om jou te begeleiden bij het kiezen van de juiste studierichting, en via een efficiënte remediëring werken we samen elke vorm van achterstand weg.

 Wie bij ons wil leren, kan leren. We leggen voor alle leerlingen de lat hoog en gaan ervan uit dat onderwijs een aansluitingsmechanisme is, geen uitsluitingsmechanisme. Vertrekkend vanuit dit mechanisme, bieden we binnen onze school een intensieve en op maat gemaakte weg van leerbegeleiding voor elke leerling die zich inspant en constructief meewerkt.

Ons engagement wordt ingegeven door de drie kernwaarden, onderdeel van het pedagogisch project van het Gemeenschapsonderwijs! (PPGO), die wij als team unaniem onderschrijven, en die wij ook voor jou als leerling heel belangrijk vinden:

  1. We zijn en handelen steeds ondernemend en nemen spontaan initiatief.
  2. We gedragen ons steeds respectvol tegenover alles en iedereen. Onze school wil een weerspiegeling zijn van de multiculturele samenleving en ziet diversiteit als een troef.
  3. We hebben een open geest en gaan op een positief-kritische en probleemoplossende manier om met informatie en conflicten.

Laagdrempeligheid kenmerkt het unieke karakter van De Handelsschool. Als leerling vind je steeds een aanspreekpunt in ieder personeelslid. Je kan als leerling ook zelf deelnemen aan de democratische besluitvorming via de leerlingenraad. Via het oudercomité en de ouderraad wordt ook de stem van je ouders gehoord. Op deze manier blijven we een dynamische organisatie die afgestemd is op een steeds veranderende maatschappij.

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!