GO! basisschool De Faluintjes krijgt een uitgebreide splinternieuwe speelplaats

GO! basisschool De Faluintjes krijgt een uitgebreide splinternieuwe speelplaats

Toegevoegd op 14 september 2018

Vanaf vandaag hebben de kinderen van GO! basisschool De Faluintjes in Moorsel nog meer speelplezier. Onder ruime belangstelling en in aanwezigheid van de Aalsterse schepenen Ilse Uyttersprot en Karim Van Overmeire, alsook de algemeen directeur van de scholengroep Eddy Michotte en de directeur-coördinator basisonderwijs Kjell Bosmans, opende de directeur van de school Ann Bruyland gisterenavond de vernieuwde kleuterspeelplaats en het bijenhotel. Het project kwam tot stand dankzij de vele helpende handen van het oudercomité van de school.

“Onze basisschool ligt in de Faluintjesgemeente Moorsel middenin een groene omgeving. Toch kon onze speelplaats nog wat meer groen en moderne speeltuigen gebruiken. Vooral voor de jongste kleuters waren de mogelijkheden tot voor kort eerder beperkt.”, zo schetst de directeur de vroegere situatie.

De oudervereniging besloot van de zomervakantie gebruik te maken om de speelplaats onder handen te nemen. “Op ruim twee maanden tijd werd de speelplaats volledig vernieuwd. Oude toestellen en betegeling werden verwijderd en vervangen door moderne en kleurrijke speeltuigen, een kruiptunnel en een bijenhotel. De afsluitingen kregen een nieuwe lik verf waardoor alles er als nieuw uitziet.”, vertelt Stein Van Mulders, voorzitter van het oudercomité.

Al het harde werk werd intussen ruimschoots beloond door lachende en tevreden kinderen die volop genieten van hun nieuwe speelomgeving.

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actua & events!